Kako vizuelno povećati malo kupatilo?

kupatilo
Bez obzira kojih je razmera vaš dom, ne bi trebalo da se osećate skučeno ili izgubljeno. Vaš dom treba da vam odaje utisak slobode i lagodnosti. Dobrim idejama za uređenje, zalaganjem novca, vremena i truda, svaka soba vašeg doma postaće idilična i odgovor na sve vaše potrebe.


Boje, dezeni i nijanse


Mnogi od nas željno isčekuju opuštajuću kupku ili hladan, brzinski tuš koji će označiti kraj radnog dana. Kupatilo je sinonim za čistoću i nirvanu. Naravno, većina nas bi volela da ima prostrano kupatilo u koje staje sva neophodna i luksuzna sanitarija. Iako za većinu nas ovo nije slučaj, to nije razlog da ne posedujemo idealno kupatilo. Na vama je da dobrom organizacijom, idejama i voljom svoja četri zida uredite najbolje moguće.


Ukoliko je reč o kupatilo manjih dimenzija, odabir pravih boja je „pola posla“. Poznato je da svele boje čine prostor prozračnijim i vizualno većim. Naravno, te ne iziskuje neminovno biranje samo bele boje. Uvek možete da se odlučite za počice svetlije boje, ali sa nenametljivim, ali opet efektim, simbolima.


Postoji bezbroj sjajnih pastelnih, peščanih boja koje sa lakoćom možete kombinovati. Uvek možete da se odlučite za bele pločice i sanitariju, a da peškirima i prostirkama, recimo, zelene ili plave boje, razbijete monotoniju. Bojama poput žute, narandžaste i crvene, unećete živost i toplinu. 


Poslednjih godina, posebnu pažnju privlače pastelne boje, kako u modi, tako i u idejama za uređenje. Boja lavande, mente, bebi roze i plava, samo su od nekih favorita. Kupovinom ukrasa ovih nijansa kupatilu ćete stvoriti utisak mekoće i opuštenosti.


Odgovarajući raspored


S obzirom da je reč o manjem prostoru, sigurno ne želite da dragoceni prostor umanjite lošom organizacijom. Pre montiranja svih elemenata, treba dobro da razmislite koji raspord će vam omogućiti najviše mesta i najslobodnije kretanje kroz prostor. Na primer, s obzirom da vam je na jednom zidu bojler, bilo bi dobro da ispod njega postavite mašinu za veš, korpu za veš ili nešto slično. Lavabo sa ogledalom bi trebalo da dobije odličnu poziciju i da možete da ga koristite bez smetnje druge sanitarije.

Preporučujemo ugradnju tuš kabine. Ona zauzima manje prostora od kade i ima svoje određene prednosti. Takođe, mogli biste da uzmete ormar za veš i da na tu stranu zida montirate policu za peškire. 

Smislena organizacija garantuje fenomenalnim rezultatima.


Staklo kao primaran manterijal


Tekstura stakla omogućava veće prelamanje svetlosti. Montiranjem većeg prozora sebi ste omogućili veću cirkulaciju vazduha i prirodne svetlosti. Staklena tuš kabina će učiniti kupatilo vizualno većim. Uz to, postoje razne varijacije tuš kabine, poput onih sa kadicom ili bez, od matiranog ili providnog stakla, sa različitim mehanizmima otvaranja vrata itd. Pomoću toliko različitih opcija, svoje kupatilo ćete sa lakoćom učiniti jedinstvnenim i ličnijim.


Sitni detalji


Ne bi trebalo da preterujete sa sitnim detaljima i ukrasima. Nagomilavanjem nepotrebnih stvari samo sebi oduzimate dragoceni prostor. Svećice, mirisni štapići, morska so i sušena lavanda, učiniće vaše kupatilo nežnim i harmoničnim.


Koliko puta vam se desilo da ste se oduševilinečijim domom, načinom uređenja i stila, a razočarali se kada ste ugledali kupatilo? Urednost i čistoća mnogo govore o čoveku. Nedopustite da vaše kupatilo trpi, niti vi pri korišćenju. Potrudite se da održavate vaš dom najbolje što možete.


PODELI OVAJ POST

Preporučujemo da pogledaš i: