Uređenje malog kupatila

Uređenje malog kupatila
Imate malo kupatilo i želite da ga uredite i učinite ga funkcionalim ali ne znate odakle da počnete? Pitate se kako i na koji način da se oslobodite nepotrebnih sitnica koje deluju lepo, ali samo remete i smetaju. Kako da iskoristite svaki delić? Plašite se da ne preterate pa da umesto praktičnog i funkcionalnog kupatila dobijete prenatrpan prostor. Zato je uređenje malog kupatila u neku ruku i izazov. Ključ je u dobrom planu i organizaciji elemenata. 


Umivaonik sa postoljem


Da biste umanjili prenatrpanost i učinili malo kupatilo prostranije, možete umivaonik zameniti umivaonik sa postoljem. Velike kada više nisu u modi, čak ni u dimenzionalnom većim kupatilima. Odabir manjih kada i tuševa je sve veći, tako je najbolje da se odlučuti za neki od manjih modela.

 

Svetlije nijanse za mala kupatila


Neka vam pločice budu u svetlijim tonovima. Bela, oker, krem, nežna siva – to su sve varijante boja koje će učiniti vaše kupatilo vizuelno većim. 


Uređenje malog kupatila


Prirodno svetlo “širi” prostoriju


To se takođe odnosi na svetlo. Svetlo je izuzetno važno za mala kupatila, jer ono daje tu potrebnu “širinu”. Zaboravite na roletne, tamne zavese. Ukoliko nemate prirodno svetlo, spas je kvalitetna veštaška rasveta. Bela boja učiniće kupatilo prostranijim, a žuto svetlo će pružiti osećaj topline i prijatnosti. 


Mala kupatila


Ogledalo duž celog jednog zida


Ako ste mislili da u malim kupatilima treba biti malo ogledalo, varate se. Naprotiv, ogledalo takođe utiče i doprinosi da vizuelno povećate kupatilo. Stručnjaci savetuju da jedan čitav zid prekrijete ogledalom.

 

Uređenje malog kupatila


Police do plafona


Police su još jedan element koji će vam pomoći da uštedite na prostoru. One mogu biti staklene ali od nekog drugog materijala, sve zavisi od ostatka enterijera i naravno stila koji vama leži. Gledajte da maksimalno iskoriste prostor, zato birajte visoke police. Za mala kupatila preporučuju se i police sa ogledalom iznad umivaonika. 


Čist pod 


Vodite računa da vam pod uvek bude raščišćen. Stvari podignite, jer što je pod vidljiviji to je i kupatilo prostranije. 


Što manje to bolje


U poslednjih nekoliko godina slike se postavljaju i u kupatilima, ali u onim dimenzinalnom manjim preporučuju se samo jedna slika, jer više manjih dodatno smanjuje prostor i zatrpava je nepotrebno. Ne komplikujte. Znate kako kažu, manje je bolje. 


Manje kade ili tuš kabine sa zavesom


Ako imate vrata na kadi, najbolje bi bilo da budu providna. Rešenje koje je i od toga bolje jeste da vrata zamenite zavesicom koju ćete ukombinovati sa pločicama i bojom zidova. Birajte ugaone, polu-ugaone ili kružne tuš kabine. 


Uređenje malog kupatila


Police po meri


Nameštaj po meri postaje sve popularniji i praktičniji. Vi određujete meru u skladu sa prostorom kojim raspolažete. Na ovaj način maksimalno ćete iskoristiti prostor i uklopiti ih sa ostalim elementima. Dizajneri kažu da je najbolje rešenje za malo kupatilo ormarić koji umesto vrata ima ogledalo. 


Sve je moguće uz dobar plan


Ako već duže vreme razmišljate kako da preuredite malo kupatilo, ovi saveti vam mogu biti smernica kako i na koji način da to i ostvarite. Ponekad je dovoljno da promenite samo jedan detalj pa da učinite vaše kupatilo vizuelno drugačijim. Uz dobar plan, sve je moguće.


PODELI OVAJ POST

Preporučujemo da pogledaš i: