Novogodišnje dekoracije kamina

Novogodišnje dekoracije kamini
Pored toga što okupljaju celu porodicu, praznici unose neki poseban duh. Tada sve nekako dobija drugačiji izgled. Krećemo da transformišemo svoj dom i kroz neke detalje unosimo praznični duh. 

Dekoracija kamina


Dnevne sobe postaju novogodišnji dvorci. Velike, impozantne jelke, gde dominiraju zlatna i crvena boja, sa sijalicama koje se postavljaju dužinom okvira prozora. Zavese su svetlije da bi se videle sijalice. Jelke zauzimaju najveći ugao u prostoriji ali tako da odmah upadne u oči. 

dekoracija za novu godinu


Kaminn asocijacija na toplinu


Oni koji imaju kamin za vreme praznika pretvaraju ga u malu galeriju. Kače se crvene čarape iznad kamina, kako bi Deda Mraz sa lakoćom mogao da ubaci poklon  namenjen za mališane. Tu su i razni ukrasi poput zvona  koji su obično sjajni, pa ramovi slika. Neko stavi i manje jelke kako bi doživljaj bio upotpunjen. U uglu se nalazi se i jedna lampa koja osvetljava baš taj kamin i deo oko njega. U blizini je i fotelja sa ćebetom. Mala prostirka tik ispred kamina. Prave se i venci koji se stavljaju ispred kamina. 


kamin za novu godinu


Napravite svoj kamin


Međutim, ako nemate kamin, možete ga napraviti brzo i lako. Kamin uvek asocira na toplinu domu, tako da ćete sigurno obradovati mališane iako neće biti prave vatre u njemu. Pružiće im malo te praznične iluzije. Potreban vam je jak karton za zadnju stranu i nekoliko manjih kutija, lepak, boja po izboru i beli papir. U samo nekoliko koraka dobićete improvizani kamin koji dodatno možete dekorisati u duhu praznika. 


Neizostavni deo jeste i sto i njegova dekoracija koja je tokom novogodišnje noći umetničko delo. Svećnjak, male šišarke, zvona, sveće u uglovima, samo su neki od ukrasa koji krase trpezu te noći. 


dekoracija kamina za novu godinu


Još jedna draž prazničnih dekoracija jeste što možete da se prepustite mašti i kreativnošću uredite svoj dom kao da je iz časopisa. Potrebna je volja i želja. Praznici nam stižu, krenite sa idejama!


PODELI OVAJ POST

Preporučujemo da pogledaš i: