Klizni plakari u dečijoj sobi

Klizni plakari u dečijoj sobi
Dečije sobe uređuju se tako da podsećaju na dvorce iz bajki i romana. Kreveti u obliku automobila, stolice koje se okreću na dodir, tepisi sa elementima crtanih junaka. Zidovi koji svetle noću, zavese koje imaju delove iz omiljenih bajki. Čak i posteljina sa voljenim herojima. Nabrojani detalji samo su se delići koji se mogu videti u savremenim dečijim sobama. 


Dečije sobe se uređuju maštom

 

Uređenje dečije sobe zahteva vreme, posvećenost ali i maštu. Sa druge strane treba voditi računa i o bezbednosti sobe. Ne treba imati previše stvari niti oštrih ivica pogotovo ako je reč o sobama male dece. Dečije sobe uređujte tako da ima dovoljno prostora za igru. To je soba u kojoj vaši mališani provode veći deo dana u kome stvaraju svoj svet i u kome vole da borave. 

deciji krevet


Prostrana i svetla dečija soba


Idealno bi bilo kada bi imao jedan krevet, stočić, stolica, ormar i lampica. Ostatak treba da bude prostor za igračke i knjige. Tepisi bi trebalo da budu mekani jer je poznato da oni provode vreme na podu. Neka bude puno svetla. Ukoliko je soba postavljena tako da nema puno prirodne svetlosti onda je napravite sami. Ubacite nekoliko lampica ili zidnih neonki sa led rasvetom uz pomoć koje će vaši mališani uživati u svetlosti. 

decija soba


Klizni ormari za dečije sobe


Jedan od načina da stvorite prostor u dečijoj sobi jeste putem kliznih ormara. Ovaj klizni sistem donosi nekoliko prednosti ali je svakako jedna od najvećih što vam štedi prostor. Vrata klize što znači da se njihovim otvaranjem ne zauzima mnogo prostora. Klizni ormari su kod nas poznati kao američki plakari i prave se uglavnom po meri. Tu dolazimo do druge prednosti. Vi ste ti koji odlučujete o veličini ormara. 

Kada govorimo o ormarima za dečiju sobu onda gledajte da to ne bude nešto veliko, već adekvatno za mališanje kako bi i oni nakon određenog vremena mogli da ih same koriste. Treća bitna stvar jeste što možete tražiti da se napravi jedna fioka samo za igračke čime dodatno štedite na prostoru. 

klizni plakar


Ne zaboravite da ubacite i po koju fotografiju ili sliku u dečiju sobu. Mališani treba da osete da pripadaju tu i da je to nešto što je samo njihovo. 

Pustite maštu na volju. Danas je tehnologija uznapredovala, a to vam dodatno pomaže da od dečije sobe zaista napravite pravi mali dvoraca iz snova u kome će oni uživati.


PODELI OVAJ POST

Preporučujemo da pogledaš i: