Dekorativne pločice u kuhinji

Dekorativne pločice u kuhinji
Kuhinja je ono mesto u domu gde treba da osetite lepo i prijatno. Zato se često kaže da je kuhinja srce svakog doma. Kako bi zadržali taj osećaj toplote, treba da je uredite tako da ona zablista u punom sjaju, ali da zadrži prirodnost i jednostavnost. Originalnost možete ostvariti tako što ćete kuhinju urediti dekorativnim pločicima. 


Kvalitet i izdržljivost


Pločice u kuhinji se ne menjaju tako često, što znači da treba da budu kvalitetne i dugotrajne. Zato se prilikom odabira ovog elementa vodi računa i o načinu njihovog održavanja, jer kvalitetno održavanje im produžava vek trajanja. Pločice su bitan element u svakoj kuhinji, jer pored funkcionalnosti važne su i sa estetske strane. 


Dekorativne pločice u kuhinji


Izbor pločica je veliki, a za koji model i dezen ćete se odlučiti zavisiće od ostatka enterijera kuhinje i stila koji preovladava u njoj. 


Jednobojne dekorativne pločice za kuhinju


Za ljubitelje klasike tu su jednobojne keramičke pločice, neutralnih dezena. Gledajte da to budu neki svetli tonovi, jer tamniji umeju da suze prostoriju i samim tim umanje svetlost. Ako imate drvenu kuhinju idealne dekorativne pločice biće oni modeli sa oborenim ivicama i fugom. 


Dekorativne pločice u kuhinji


Ako želite da budete moderni onda neka vaš izbor budu pločice gde su ivice sečene laserski pri čemu će fuga biti neprimentna. Dobra strana ovih pločica jeste mogućnost da se proizvode i u većim formatima pored standardnih dimenzija što pruža prostor za veće kombinovanje. Standardne dimenzije pločica u kuhinju su 30x60 i 60x60 centimetara. 


Dekorativne pločice za kuhinje - mozaik


Dekorativne pločice u kuhinji mogu biti u formi mozaika. U poslednjih nekoliko godina, to je postalo jako popularno rešenje za oblaganje kuhinjskih zidova ali i drugih površina u kuhinja poput radnih površina, kuhinjskog šanka i poda. Tako se sve više podovi kuhinja prekrivaju pločicama sa teksturom drveta. Razlog tome jeste što upravo taj model svojom bojom i teksturom dodatno pruža toplinu kompletnom izgledu kuhinje.

  

Dekorativne pločice u kuhinji


Mat keramičke pločice u kombinaciji sa mermerom


Da li ste znali da i mat može biti odličan materijal za dekorativne pločice u kuhinji? Materijal sam po sebi je zanimljiv što kuhinju čini dodatno drugačijom. Često se mat kombinuje sa mermerom. Mat crne pločice su odlično rešenje za tamnije kuhinje. Održavanje ovih keramičkih pločica je takođe jednostavno.  


Dekorativne pločice u kuhinji


S obzirom na to da su pločice oni detalji koji se ne menjaju tako često, prilikom njihovog odabira treba biti pažljiv, pa se i savetuje da to bude lepo na oko, ali i kvalitetno jer pločice treba da budu istrajne i traju što duže, zadržavajući svoj prvobitni izgled.


PODELI OVAJ POST

Preporučujemo da pogledaš i: