Uređivanje male trpezarije

Uređivanje male trpezarije
Dok osmišljavate recepturu za novu poslasticu, vreme je da „začinite“ i svoju malu trpezariju nekim novim detaljima. Već osećate kako se prostorijom širi opojan miris tek pečenog hleba, dok postavljate sto. Bilo da je trpezarija u okviru kuhinje, ili u zasebnoj prostoriji, možete je urediti da izgleda kao iz filmova.


Ovalni sto


Na zidu sat, a na stolu velika činija sa voćem. Mala trpezarija sa ovalnim stolom odaje utisak ušuškanosti. Drveni ovalni sto odličan je izbor za mali stan koji mora imati malu trpezariju. Vaša trpezarija možda jeste mala, ali kada sta u njoj, osećate toplinu doma. Stavite lep, cvetni stolnjak preko stola, donesite sveže cveće, i uživajte.

kuhinja


Uštedite na prostoru


Postoji mnogo načina kako urediti trpezariju, ali kada ste ograničeni prostorom, treba razmišljati van okvira. Zbog toga je postavljanje klupe sa jedne strane stola idealan način da uštedite na prostoru. Obložite klupu mekanim dušekom,dekorišite klupu jastucima i imaćete originalnu malu trpezariju. Ako se odlučite za klupu, zid na koji se naslanja vam takođe može biti inspiracija. Osim nekoliko ramova za slike, možete otići korak dalje i drugačuje dekorisati zid. Probajte sa šarenim tapetama, za početak. 

trpezarija


Na rasklapanje 


Još jedan način kako da se izborite sa malim prostorom za vašu trpezariju jeste trepazarija na rasklapanje. Kada vam nisu potrebne, stolice možete sklopiti i odmah dobiti na prostoru.  Ako ste pozvali prijatelje na večeru, dobar izbor je imati sto koji se razvlači. Tako ćete, kada nemate veći broj ljudi za stolom, moći da podesite sto na najmanju veličinu, i rasklopite tek onoliko stolica koliko vam je u datom trenutku potrebno.


Svetle boje


Ne zaboravite da mislite i ne boje kada uređujete malu trpezariju. One i te kako mogu da utiču na to da prostor izgleda veće nego što jeste. Bela boja širi prostor, ali isti ili sličan efekat daće vam i pastelne boje, druge svetle boje i siva. Tako će trpezarija delovati ne samo prostranije, nego i urednije. Takođe, neka vaša trpezarija bude dobro osvetljena. Svetlost će još više uticati na izgled vaše male trpezarije.

mala kuhinja


Providno širi prostor


Kada uređujete malu trpezariju, treba težiti jednostavnosti. Tako će i vaš prostor izgledati bolje. Kako vaša trpezarija ne bi delovala pretrpano, koristite providni nameštaj. Pleksiglas je pravi izbor, ako želite da prostor deluje veće. Vaša mala trpezarija će biti moderna i uštedećete na prostoru. Kada se odmaknete i pogledate, učiniće vam se da je vaša mala trpezarija – kao iz kataloga. 

trpezarija


PODELI OVAJ POST

Preporučujemo da pogledaš i: