Pink dnevne sobe

Pink dnevne sobe
Na pomen ružičate boje ili popularno nazvane pink prva asocijacija je uglavnom ženska dečija soba.  To ne znači da ne može naći svoju primenu u ostatku enterijera. 

S obzirom na to da spada u življe boje najbolje je da se kombinuje sa nežnijim bojama poput bele i bež, mada je odlična i kada se pomeša sa sivom bojom.  Roze enterijeri su prema rečima dizajnera simbol ženstvenosti i nežnosti. 

Pink dnevne sobe


Pink i narandžasta


Pink i narandžasta mešavina unose vatru u bilo koji prostor. A dnevni boravk i treba da bude mesto koje je puno energije i neke topline. 


Crno-pink simbol elegancije


Crna boja poput bele ide uz svaku drugu boju, pa tako i sa pink nijansama. Kombinacija ovih boja je simbol elegancije. U pitanju je spoj vatre i vode kako to kažu stručnjaci. 

roza soba


Pink i zeleno za smirenost


Iznenadićete se i kako dobro idu pink i zelena boja. Kombinacijom ove dve naizgled suprotne boje dobićete umirujući enterijer. Pink je boja vatre, a zelena boja prirode. Vodite računa da to ima neki prirodan sklad i harmoniju, ne treba preterivati, jer u suprotnom možete dobiti kontra efekat. 

roze dnevna soba


Budite umereni


Previše ružičastih nijansi može da smeta očima, te se savetuje da budete umereni. Ne morate krečiti zidove dnevne sobe u toj boji, ali zato možete imati detalje u tim nijansama. 


Pink detalji


Veliki, glomazni pink jastuci upotpuniće vaše divne garniture. Pink tepih će odlično leći u dnevnom boravku okrečenom u belo. Pink, ružičaste zavese dodatno će uneti svetlost dok će pink fotelje svakako privući pažnju svakog ko uđe u prostoriju.
roze detalji


Jedan od načina da ubacite malo roze boje jeste i ako stavite recimo staklenu činiju sa roze kristalima ili pak roze vazu. Pink lampa u uglu sa žutom sijalicom dodatno će osvetliti prostor. 

Prema učenju Feng Shui, roze boja je boja ljubavi, pa ako želite da vaš dom odiše ljubavlju, najbolji način da to postignete jeste unošenjem roze boje u enterijer.


PODELI OVAJ POST

Preporučujemo da pogledaš i: