Napravite svoje novogodišnje ukrase

Napravite svoje novogodišnje ukrase
Tradicionalno ukrašavanje doma za predstojeće praznike Novu godinu i Božić počinje već sredinom decembra. Jelka kao simbol Nove godine zauzima počasno mesto u dnevnoj sobi. Stoji ponosito na svom postolju i uživa u svojoj gracioznosti. Izbor ukrasa je veliki, od malih, okruglih do kockastih i sjajnih. Sastavni deo svake jelke jesu i sijalice koje se, takođe, mogu postaviti po obodima prozora i balkonima. Ispod jelke tradicionalno se ostavlja mesto za paketiće. 

Novogodisnja dekoracija

U ovom periodu dom se pretvara u novogodišnju čaroliju, jer se dekorisu i ostale prostorije. Mali ukrasi poput igračaka krase komodice u hodniku, spavaćoj sobi ili pak kupatilu. Tu su i pahulje koje su samolepljive pa se mogu postaviti na zavesu ili vrata prostorije. Prilikom odabira ukrasa takođe treba voditi računa o odabiru boja i nijansi, kako bi se to uklopilo sa ostatkom enterijera.


Napravite svoju novogodišnju dekoraciju


Svi želimo da dekoracija bude jedinstvena. Da biste imali novogodišnju dekoraciju koja je unikatna u potpunosti onda je najbolji način da to ostvarite tako što ćete sami napraviti svoje ukrase. Možete napraviti autentične Deda Mrazove, Sneška Belića, pahulje ili zvezde. Dekupaž, ukrasni papiri, a postoje i mnogi tutorijali na Internetu koji će vam pomoći da dobijete ideju kako da napravite svoje novogodišnje ukrase. 

Novogodisnji ukrasi


Od starih napravite nove ukrase


Drugi način jeste da već postojeće ukrase doradite i napravite od njih potpuno nove i drugačije. Možete ih obložiti novim papirom, dodati šljokice, iscrtati nove figure, spojiti dva ukrasa u jedan… Od ukrasnog papira možete napraviti slova koja potom možete zakačiti iznad jelke, dužinom zida. Ukrase možete praviti od stare garderobe, uglavnom vam tu mogu pomoći čarapice uz pomoć kojih možete napraviti male irvase i pingvinčiće. 

ukrasi za novu godinu


Uz malo mašte i kreativnih ideja možete dobiti ukrase kakve ste oduvek sanjali. Novogodišnja dekoracija će samim tim dobiti potpuno drugačiju notu, a vaš dom novo praznično odelo.


PODELI OVAJ POST

Preporučujemo da pogledaš i: