Šank za malu kuhinju

Šank za malu kuhinju
Mali prostor uz dobru organizaciju može postati ogroman. Tome svedoče brojni primeri. Isto važi i za male kuhinje. Kako biste dobili na prostoru, idealno rešenje za vašu malu kuhinju je šank. On odvaja vašu kuhinju od dnevnog boravka. 

Pored toga što će vam ulepšati kuhinju, šank će vam biti i od velike koristi.


Šank za kiflice


Morate da iskoristite svaki deo kuhinje kada spremate hranu? Iskoristite šank kao radnu površinu. Na njemu možete zamesiti omiljene kiflice, ili spremiti ručak i za tili čas ga pretvoriti u trpezarijski sto. Stolice mogu da stanu i sa spoljašnje i unutrašnje strane kuhinje, tako da je cela porodica na okupu. Prionite na jelo, a kasnije vratite šanku prvobitan izgled. Tada on ponovo postaje mesto za vino posle ručka. 

Šank za kuhinju


Praktične strane šanka


Ponestalo vam je prostora za posuđe. Ispod radne ploče može se nalaziti taman toliko fioka i pregrada da odložite tanjire i drugo posuđe. Neka vam se fioke nalaze u kuhinjskom delu. Spoljašnji deo šanka dekorišite. Mogu to biti tapete ili drvo obojeno u braon ili belu boju.  Ne zaboravite barske stolice u tonu sa šankom. One će doprineti lepšem izgledu vaše kuhinje.  


Drveni ili kameni?


Šank u vašoj kuhinji može biti drveni. Tada su fioke odličan izbor. Ali i šank od kamena ima svoju draž. Možete šank obložiti i opekom. Na vama je. Važno je da će vaša kuhinja biti originalna. Ploča na šanku neka vam bude od punog drveta. Ako, pak, niste ljubitelj drveta, granitne ploče ili keramičke se odlično slažu sa kamenim šankom. Koji god izbor da načinite, šank će u vašoj kuhinji odavati utisak prefinjenosti.

Šank


Kuhinja u šanku


Kuhinja vam je premala? Rešenje može biti u šanku. Poput kafića, iza njega mogu da se kriju sudopera, šporet, frižider, mašina za pranje sudova. Vaši gosti će videti samo prelepo dekorisan šank, dok se iza odigrava magija. Na šanku možete da držite omiljene recepte, a dok se jelo krčka, uvek možete da predahnete za šankom. Više ne morate ni u drugu prostoriju dok kuvate kafu za goste. Smestite ih za šankom. 

šank u kuhinji


Uštedite još prostora


Poenta šanka u maloj kuhinji je ušteda prostora. Šank može biti poput pravougaonog uskog i visokog stola ispod kojeg možete smestiti nekoliko visokih barskih stolica. Iza šanka, u kuhinjskom delu, i dalje se može kriti sudopera i sve ostale kuhinjske potrepštine. Vaš šank takođe mođe ići u G. Tako ćete spojiti jednostavnost i funkcionalnost. Iako mala, kuhinja će vam biti moderna. 

kuhinja sa šankom


PODELI OVAJ POST

Preporučujemo da pogledaš i: