Dnevni boravak u crnoj boji
Postoji neko „tajno pravilo“ da se crna boja lakše upotrebljava u prostorijama poput spavaće sobe i kuhinje, pa čak i kupatila. Međutim, praksa pokazuje da crna boja i te kako može da se uklopi i u dnevni boravk, dodajući mu notu otmenosti. Dnevni borak jeste mesto u kome provodite najviše vremena, zato je i potrebno posvetiti se njegovom uređivanju. 


Crna boja, uz belu, jeste boja koja nikada ne izlazi iz mode i koja se uklapa u sve stilove i pravce u enterijeru. Spada u vanvremenske nijanse koje prostoriju čine luksuznijom. Kada je reč o dnevnim boravcima u crnoj boji, postoji nekoliko načina za kombinovanje.


Crna boja kao detalj


Jedan od načina da ubacite crnu boju vaš dnevni boravak jeste putem detalja. Crni jastuk na velikoj garnituru svetlijih tonova uneće eleganciju u prostoriju. Crne zavese ili pak tepih sa crnim detaljima još jedan su način da unesete crnu boju u prostoriju. Crno-bela soba


Ova kombinacija boja pruža čitavu paletu kombinacija. U jednoj od varijanti zidovi mogu biti tamnih nijansi dok su detalji beli. Drugi primer jesu beli zidovi sa crnim detaljima. Ovaj minimalistički stil može se razbiji nijansama oker ili sive boje, uz jako osvetljenje.


Veliki crni zid 


Teza da crni zid čini jednu prostoriju tmurnom i depresivnom nije više održava. Štaviše, crni zid je odličan okvir za nameštaj u prostoriji koji ujedno ističe prisutne boje i teksture. Neka jedan zid bude u crnoj boji, a druge ostavite u beloj ili nekoj drugoj svetlijoj nijansi. „Caka“ koja će vam pomoći da dodatno ostvarite dojam dubine jeste postavljanje ogledala upravo na taj crni zid. Razmislite i zidnim lampicama koje će uneti svetlost u prostoriju. 


Paleta boja je šarolika i pred vama je veliki izbor. Savetuje se da kombinujete mat i sjajne nijanse crne boje. Ukoliko crnom bojom želite da prekrijete određene neravnine onda je mat bolja opcija. 


Dnevni boravak u crnoj boji – moderan i šik i nikada ne izlazi iz mode.


PODELI OVAJ POST

Preporučujemo da pogledaš i: