Klasično i moderno u dnevnom boravku

Klasično i moderno u dnevnom boravku
Kada pomislimo na klasičan stil pomislimo na minimalizam, jednostavne boje, neutralne i nežne tonove, svedenost u samom rasporedu nameštaja. Pomislimo na prostoriju koja šalje poruku opuštenosti i u neku ruku otmenosti. 


Sa druge strane moderno vezujemo za smelost, jarke boje, dezene, tapete, ekstravaganciju, glomazne komade i detalje. Često se za moderan stil kaže da je urban i otvoren, gde je dozvoljeno kombinovati boje i biti kreativan i maštovit. 


Idealan spoj modernog i klasičnog pravca 


Ako mislite da je nemoguće spojiti ova dva stila, varate se. Kombinovanjem klasičnog i modernog dobijate dnevni boravak koji će odisati elegancijom i sofisticiranošću. Imaćete sa jedne strane stabilnost koju će pružiti elementi klasičnog stila, a u isto vreme dnevna soba će biti urbana  i moderna. 


Klasično i moderno u dnevnom boravku


Na prvi pogled deluje neizvodljivo, ali kada ukombinujete ova dva nespojiva pravca pružićete posebnu notu vašoj glavnoj prostoriji u domu, u kojoj provodite najviše slobodnog vremena. 


Klasični zidovi, moderni detalji


Jedan od načina jeste da ostavite klasične boje zidova, odnosno da zidovi budu u nežnim nijansama, a da detalji budu šareni i urbani. Tu pre svega mislimo na glomazne jastuke ili šarene zavese. U ovom slučaju neka tepih bude jednobojan, jer previše šarenila može izazvati kontra efekat. Duge zavese su odlika minimalizma, tako da ih možete ukombinovati sa rasvetom u prostoriji. Ako se odlučite za klasične duge zavese, onda neka raasveta bude prigušena. Najbolje bi bilo da je u uglu. Jedno od potencijalnih rešenja jeste da imate drvene police sa fotografijama ili umetničke slike velikih formata koji će krasiti najveću zidnu površinu u dnevnom boravku. 


Moderne dnevne sobe


Moderna pozadina, jednostavni detalji


Malo smeliji je pokušaj da zidovi u prostoriji budu jarkih boja poput zelene ili žute, a da dominiraju klasični elementi. Jednostavne lampe sa postoljem u uglu, jednostavna sofa, mali stočići na sredini prostorije i zavese uglavnom napravljene od laganijeg materijala. 

Možete ubaciti i po koji nameštaj od drveta koji će uneti duh prirode ali i toplinu u prostoriju. Neka to budu neke male komodice ili stočići sa drvenim površinama.

 

Klasično i moderno u dnevnom boravku


Važno je da u svemu zadržite ravnotežu i ne preterate. Ne treba uzeti sve elemente ovih stilova, već uzeti ono samo neke detalje i ukombinovati sa detaljima drugog stila. Samo tako ćete dobiti dnevni boravak kakav ste zamislili. 


Suprotnosti se privlače


Postoje neki pravci i stilovi koji nikada ne izlaze iz mode. Ne samo u svetu enterijera već i u drugim industrijama. Klasični i moderni pravac nastali su u različitim epohama, ali svaki na svoj način doprinosi i pruža neku promenu. Možete urediti svoj prostor klasično ili moderno, ali možete ih kombinovati. Uspešan spoj klasičnog i modernog u dnevnom pružiće toplinu, jednostavnost  i udobnost. Ne kaže stara izreka da se suprotnosti ipak privlače. PODELI OVAJ POST

Preporučujemo da pogledaš i: