Odabir idealne fotelje za vaš dom nikad nije bio lakši uz ove savete
Bez obzira na veličinu vašeg enterijera i u kom stilu ga opremate, njeno veličanstvo fotelja je nezaobilazan komad nameštaja, bez koje nijedan životni prostor nije potpun. Fotelja je simbol odmora, komfora i udobnosti. 

Ova kruna svakog enterijera predstavlja vaš lični tron sa koga vi vladate svojim ličnim carstvom, pa treba pažljivo da je izaberete tako da vam pruži najveću udobnost, lepotu i uživanje u časovima opuštanja. Uz ove savete odabir idealne fotelje za vaš dom nikad nije bio lakši.

Koja je idealna veličina fotelje za vaš prostor?

Izbor modela fotelje zavisi od dimenzija sobe u koju ćete je smestiti i slobodnog prostora oko nje koji je potreban za cirkulisanje. Uverite se da veličina fotelje i mesto na kome je postavljena omogućavaju ljudima da se lako kreću.

Za velike domove s konceptom otvorenog prostora ili sobe salonskog tipa možete izabrati masivnije fotelje. Za sobu manjih dimenzija opredelite se za dizajn lagane fotelje sa nogama i nižim naslonom da biste maksimalno povećali osećaj prostora.


Koji stil fotelje izabrati?


Moderne fotelje koja se lako uklapa u svaki enterijer, pa čak i u prostor manjih dimenzija, idealno rešenje je koktel fotelja inspirisana Art Deco stilom, kao što je model Luna, koja oživljava glamur i otmenost prošlih epoha. 

Ako ste više ljubitelj tradicionalnih fotelja, onda je za vas najbolji izbor dizajn inspirisan stilskim foteljama. Najbolji primer tradicionalne fotelje je model Venecija, koji bi savršeno izgledao pored starog kamina.

Za ljubitelje minimalističkog enterijera idealna je fotelja u savremenom stilu, čistih, ravnih linija i pojednostavljene estetike, kao šti je model Lux. Fotelja u savremenom stilu ima naglašeni princip funkcionalnosti i prepoznatljiv izgled – oštrije, ugaone linije, kvadratno oblikovano sedište sa niskim naslonom koji ne opterećuje prostor i čini ga otvorenim. 

Kako izabrati fotelju prema funkciji koju ima u prostoru?

U dnevnoj sobi fotelja najčešće ima ulogu da uz postojeću sofu dopuni prostor za sedenje. Često se može nabaviti u kompletu kao deo garniture, ali se može izabrati i kao samostalan komad u različitoj boji, dezenu ili stilu.

U trpezariji fotelje možete staviti na krajeve vašeg trpezarijskog stola kao glavne akcente koji će čitavu kompoziciju učiniti dinamičnijom. Za ovu namenu najbolje je izabrati krupnije modele sa osloncima za ruke – ovakve fotelje će na pročeljima izgledati veoma upečatljivo.

U radnoj sobi ili biblioteci stavite fotelju pored prozora i podne lampe, formirajući na taj način idealno mesto za čitanje. Za ovu namenu možete izabrati naslonjače sa visokim naslonom s krilima u koje možete udobno da se zavalite dok čitate.

Ako u spavaćoj sobi imate dovoljno prostora, možete u jednom njenom delu udružiti udobnu fotelju i bočni stočić i stvoriti i intimni kutak za lični užitak. S obzirom da je ovo vaš lični kutak, ovde možete udovoljiti sebi i izabrati fotelju iz svojih snova, koja će vama biti najudobnija i najlepša.


Dallas fotelje za svaki deo vašeg doma


Ukoliko tragate za idelnim foteljama koje bi se uklopile u svaki deo vašeg doma, u salonima nameštaja Dallas možete pronaći razne modele. Dallas fotelje odlikuju savemeni dizajn, udobnost i vrhunski kvalitet. U bogatoj ponudi, svaki kupac će naći komad nameštaja po svom ukusu. 

Oplemenite svoj životni prostor odabirom Dallas nameštaja. Kompletan asortiman možete pogledati na njihovom veb-sajtu ili u salonima u Beogradu, Novom Sadu, Tutinu i Novom Pazaru.


PODELI OVAJ POST

Preporučujemo da pogledaš i: