Zidne lampe za dnevni boravak

Zidne lampe za dnevni boravak
Nezaobilazna i svakako važna stvar u svakom domu jeste dobro osvetljenje. Dobra rasveta doprinosi boljem izgledu prostorije, pa i enterijera u celosti. Svaka prostorija zahteva poseban tip osvetljanja. Tako ćete za spavaću sobu birati prigušeno svetlo, lampe u uglu ili jednu plafonjerku, jer spavaća soba treba da bude prostorija mira i tišine. Za dnevni boravak ćete tražiti jače svetlo kojim ćete osvetliti što veći deo prostorije, dok ćete u kupatilu imati rasvetu romantičnijeg tipa. 


Rasvetom do prijatne atmosfere


Tip rasvete birate, dakle, shodno tome šta želite njome da postignete. Ukoliko želite mir i tišinu, biraćete neke male svetiljke tek toliko da osvetle jedan deo, a ako želite da vaša soba izgleda prostrano, ogromno i sjajno odlučićete se za velike lampe, lustere ili viseće svetiljke. 

Zidne lampe


Dnevni boravak kao najveća prostorija u stanu zahteva više svetla u poređenju sa ostalim sobama jer je to mesto gde se družimo, odmaramo i provodimo najviše slobodnog vremena. Zato je važno da to bude soba koja će odisati prijatnom i opuštajućom atmosferom, a u to vam između ostalog može pomoći rasveta. 

Zidne lampe za dnevni boravak


Rasveta pored te estetske uloge treba da bude funkcionalna. Potrebno je usaglasiti sa ostatkom enterijera, jer će se na taj način stvoriti prijatna atmosfera. Uz pomoć dobre rasvete jasno možemo videti, a što je najvažnije možemo željene delove u prostoriji. 


Kako izabrati rasvdtu za dnevni boravak?


Prema rečima stručnjaka rasveta u dnevnom boravku bi trebalo da bude diversifikovana. To znači da treba da postoji nekoliko izvora svetlosti. Jedno centralno osvetljenje uglavnom jako i dodatna svetla koja dopiru sa poda ili zida. 

dnevni boravak


Zidne lampe – odlično dodatno svetlo


U poslednjih nekoliko godina, zidne lampe postaju sve popularnije za dnevne boravke. Lako se postavljaju i jesu odlična dodatna rasveta u dnevnom boravku. Na ovaj način zadovoljićete potrebe svih ukućana. Izbor zidnih lampi je ogroman od oblika, veličina do boja. Gledajte da boja sijalica bude žuta ili bela, jer su hladni tonovi rezervisani za radne sobe, ne za dnevne boravke gde se ljudi druže. 

Osvetljenje možete pojačati i podnom lampom kojoj je uglavnom mesto pored fotelje ili stočića. 

Zidne lampe za dnevni boravak


Vodite računa da ne preterate sa osvetljenjem. Kao i u svemu i u ovome se vodite parolom da je sve u umerenosti. Rasveta u dnevnom boravku treba da bude u slojevima i prelazima. 


Uz dobru plafonjerku, zidnu lampu i videćete kako će vaša dnevna soba poprimiti potpuno drugačiji izgled. 


PODELI OVAJ POST

Preporučujemo da pogledaš i: