Baštenski nameštaj

Baštenski nameštaj
Dešava se da zaboravimo na eksterijer i činjenicu da se i njegovom uređenju treba posvetiti.  Enterijer je nekako uvek u fokusu. Međutim, oni koji imaju kuće i bašte trebalo bi podjednako povesti računa o njima. Ponekad se samo jednom sitnicom unese novi duh i promeni celokupna slika svega.

bastenski namestaj 

Bašte su oduvek imale neku posebnu draž. Vekovima su se predstavljale kao najlepši deo doma i uzimale za glavne motive filmova i serija. Većina će i danas reći da je to najlepši i omiljeni deo za opuštanje. Da bi on to zaista bio potrebno je učiniti ga prikladnim, komotnim i udobnim.


Praktične garniture za baštu


Jedan od načina jeste postavljanje baštenskih garnitura. Garniture nisu isključivo vezane za sobe i ne moraju biti glomazne, kožne. Postoji veliki izbor garnitura od štova koje su podjednako udobne . Poseban tip jesu lazy bag garniture. Ovaj tip je idealan za bašte jer je ležaran, uklapa se i pomera se sa lakoćom. Možete se igrati sa dezenima od šarenih do jednostavnijih jednobojnijih varijanti. Baštenske garniture su i odlična zamena za stolice jer se možete opustiti u potpunosti. Često se dobija i taburence kao dodatak. 

bastenska garnitura


Garniture možete napraviti i sami, tako što ćete spojiti par paleta i nekoliko velikih i glomaznih jastuka, različitih dezena. Jedan prekrivač i dodatni jastuci kako biste se naslonili i u samo nekoliko koraka dobili ste nameštaj od paleta.

namestaj od paleta


Upotpunite svoju baštu neobičnom ljuljaškom


Pored garniture, bašte možete upotpuniti ljuljaškama. Postoji nekoliko modela od visećih do klasičnih, a u poslednjih nekoliko godina sve popularnije su takozvane ljuljaške po meri. Prave se od različitih materijala, a sklapaju se potpuno kreativno , što će vaš vrt učiniti drugačijim. 

ljuljaska u dvoristu


Još jedan dodatak jeste rasveta. Igrajte se sa svetlom. Podne lampe ili zidne lampe, lampioni i mali fenjerčići biće dovoljni da stvore atmosferu.  

Bašte su posebno omiljene tokom letnjih meseci, kada je u domu previše toplo i kada sve što želimo jeste da se nađemo u prirodi. Ne morate uvek ići van grada da biste uživali u prirodi. Pretvorite svoj vrt u pravi mali prirodni raj. Okupite prijatelje i uživajte.


Baštenski nameštaj


Uz sve gore pomenuti nameštaj kojim ćete upotpuniti svoj vrt, treba pomenuti i sto i stolice. Ovi neizostavni komadi nameštaja mogu biti od drveta, plute ili pak metala. Četiri stolice i jedan četvrtasti sto, vaza sa cvećem i neobičan šareni stolnjak i već imate novi detalj u bašti. Stolice mogu biti pletene, okrugle, četvrtaste, tronožne, izbora je mnogo. Kasnije ih vi možete upotpunjavati drugim detaljima kao što su jastuci, ćebići i prekrivači pamučni ili vuneni. 

Pre nego što krenete u uređenje bašte i odabira adekvatne garniture, stola, stolice, taburea ili ljuljaške raspitajte se. Napravite malo istraživanje i onda donesite odluku na osnovu onoga što se najbolje uklapa sa vašim stilom ali i potrebama. 


PODELI OVAJ POST

Preporučujemo da pogledaš i: