Čarobni kutak za decu u dvorištu

Čarobni kutak za decu u dvorištu
Dvorište je nalepše mesto za odrastanje vaših najmlađih. Pitali ste se kako da odlazak napolje učinite još zanimljivijim za dete? Šta je to što bi bilo dovoljno intresantno, šta uopšte može da se napravi ili kupi, a da je izdržljivo za određene vremenske prilike?


Omiljena i neophodna ljuljaška


Svako dete obožava da se ljulja na ljuljašci. Iz nekog razloga ona je uvek prvi odabir kada odete sa detetom u park. Zato uz malo truda možete je napraviti. Dva stuba, jedna prečka, jaka i izdržljiva, kanap, sedište i eto za koji sat ljuljaška je gotova. A vaše dete uz osmeh od danas ima omiljeno mesto u dvorištu. Ukoliko izaberete malo bolji material, ljuljaška može biti dugovečna i može trpeti razne vremenske prilike.

kutak za decu


Klackalica, jer možemo zajedno


U društvu je svaka igra zanimljivija. Veoma jednostava na izgled za pravljenje, al i nije baš. Potrebno je dosta truda, ali šta je bitnije od vašeg deteta i njegovog osmeha. Takođe, možete je napraviti od drveta ili kupiti od gvožđa. Oba materijala su dobar odabir. I mogu izdržati razne vremenske prilike. Veoma često u dečijim prodavnicama možete kupiti ove sprave i mnoge druge.  One su obično od  plastike ili nekog drugog matreijala što je dobro ukoliko imate prostora za odlaganje iz dvorišta tokom zime ili jeseni. Ukoliko nemate, najbolji su materijali kao što su drvo ili gvožđe. ljuljaske

Drvena kućica za maštanje


Sva čarolija nastaje baš ovde. Pravljenje drvene kućice za dvorište iziskuje mnogo vremena i novca, ali mogu drugo da traju. Opsecanje krova, vrata i prozora mogu biti ne tako jednostavni ali uz pravi alat i spretnost za čas će se vaš sin ili ćerka useliti u svoju kućicu. 

kucica na drvetu

Luda vožnja na toboganu


DObar tobogan je veoma teško napraviti, ali možete kupiti po dobroj i pristupačnoj ceni. Kada smestite i tobogan u vaše dvorište onda zabava zaista počinje. Ono na šta svakako treba obratiti pažnju jeste sigurnost. Stoga vam savetujemo da plastične tobogane dobro ispitate kao i one gde postoje nastavci koji mogu da se izvitopere pa se priliko spuštanja dete može povrediti. 

tobogan

Stabilno i sigurno


Naravno da vam je najbitnija bezbednost vašeg deteta. Iz ovog razloga veoma je bitno obratiti pažnju od kog materijala pravite ili kupujete. Mesto u dvorištu koje odredite je, takođe, od velike važnosti. Čist prostor, bez oštrih biljaka, ograde ili bilo čega što dete i neće uvideti kada se zaigra. Zelena površina sa po nekim drvetom koje će praviti hlad je idealno. 

dvoriste


Čarobni kutak može biti i na terasi


Živite u stanu, imate veliku terasu, a veoma rado bi ovakvu zabavu priredili svom detetu? Na čistom vazduhu i uz podlogu kao što je veštačka trava možete ispuniti ovu zamisao. Sve ove sprave mogu se smestiti i na veliku terasu. terasa


Tobogan, ljuljaška, klackalica ili kućica. Ukoliko budete imali samo jedno od ovoga budite uvereni da će vaše dete, a i deca iz komšiluka, lepše odrastati uz zdravu igru na svežem vazduhu. Dakle zasucite rukave i napravite plan, poklonite vašem detetu čarobni kutak u dvorištu. 


PODELI OVAJ POST

Preporučujemo da pogledaš i: