Kućice na drvetu

Kućice na drvetu
Prva asocijacija na pomen kućica na drvetu jesu deca. Njihov imaginarni dom u kome oni odlaze i igraju se sa svojim igračkama. Pravljene su od drveta, mala imitacija stvarnih domova. Uglavnom se nalaze na jačem stablu kako se deca ne bi povredila, a glavni dodatk su im merdevine pomoću kojih se oni penju i silaze. 


Kućice na drvetu pravi dom


Međutim, kućice na drvetu nisu više samo još jedna igračka u nizu. Zahvaljujući razvoju tehnologije, mašinama danas to može biti pravi dom. I ako ste kao mali maštali da imate svoj dom u prirodi, na nekoj grani, evo prilike da to ostvarite. Danas to nisu samo maštanja, već ideje koje su realizovane uprkos tome što se suprotstavljaju zakonima fizike. 

Kucice na drvetu


Kuća u obliku čaure


Za ljubitelje avantura preporučuju se kuće u obliku čaura. One su sferne i drže se uz pomoć konopca i mreža. Deluju egzotično i svakako nesvakidašnje. 

kuca na drvetu


Ptičije gnezdo


Među zanimljivijim primerima jeste model u obliku ptičijeg gnezda. U pitanju je kružna kućica koja već postoji u švedsom Treehotelu. 


Divlja kuća u prirodi


Tu je i kućica, čiji je tvorac dizajner Antoni Gibon. Ova zanimljiva kućica na drvetu pravljena je od kedrovine. Zanimljivo je da nema klasična vrata već poklopac koji se nalazi sa donje strane.


Hotel na drvetu


Da li ste znali da na Novom Zelandu možete spavati u kućicama na drvetu? Postoji hotel koji je zapravo na drvetu. Pogled je čaroban, pa je doživljaj prirode makismalno ostvaren. Da li biste spavali u jednom takvom apartmanu?

kuca u dvoristu


Oronula kuća


Oronula kućia dobila je naziv po eksterijeru koji deluje baš tako – oronulo. Fasada je pravljena od mahovine i deluje pomalo trošno, ali je unutrašnjost sređena i prevdiđena za boravak. 

Kućice na drvetu


Free Spirit Spheres


Moderne kućice na drvetu popularno nazvane Free Spirit Spheres jesu jedno od savremenijih i najbolje osmišljenih rešenja. Pristupa im se spiralnim stepeništem. Ispred njih je i viseći most koji upotpunjuje celokupnu koncepciju. 


Skyshere


Kućica budućnosti kako je mnogi zovu napravljena je na Novom Zelandu. Njen tvorac je dizajner Jono Vilijams. Prema njegovim rečima to nije obična kuća. Naziva se još i The Skyshere, u slobodnom prevodu nebeska sfera. 


Kućice na drvetu nisu samo igračke, već mogu biti realnost. U prilog tome pokazuju gore pomenuti primeri. 


PODELI OVAJ POST

Preporučujemo da pogledaš i: