Tenda za savršen zaklon od sunca

Tenda za savršen zaklon od sunca
Mnogi željno isčekuju sunce tokom zimskih dana. Međutim, kada nastupi leto i temperatura bude sve veća, uveliko tražimo načine da se rashladimo. Oblačimo lepršavu odeću, naručujemo hladne napitke, idemo na bazene i u svakom momentu tražimo priliku da uhvatimo hlad.

Hlad možemo sami sebi da obezbedimo suncobranima, zavesama i tendama. Tenda predstavlja jedan od ekonomičnijih načina da izbegnemo sunčeve zrake. 


Vrste tendi


Tendu možete da naručite tako što ćete jednostavno tražiti onu čije vam dimenzije odgovaraju. Međutim, neki proizvođači vam omogućuju da sami birate materijal, dezen i da li će biti pravougaonog, kupastog ili polukružnog oblika.

Tenda za terasu


Mehnizam 


Razvoj tehnike i tehnologije je zahvatio čak i tende. Danas možete da birate između onih tendi sa kurblom, koja predstavlja polugu za ručno pokretanje motora, ili tendi sa elektromotorom.

tenda u dvoristu


Prednosti tende


Pored glavne namene tende, da nas zaštiti od sunčeve svetlosti, ona ima još nekoliko uloga koje ne bi trebalo da zanemarimo. Tende su napravljene od izuzetno kvalitetnog materijala koji nas takođe štiti od toplote i štetnih UV zraka. One mogu da smanje toplotu i do 70%. Nameštaj koji se nalazi pod tendom će duže trajati i neće naglo izbledeti jer nema direktnu izloženost suncu. Pod tendom će biti zaštićena i vaša deca, kao i ljubimci. Takođe, ukoliko stavite tendu, na primer, na prozor u potkrovlju, smanjićete potrošnju električne energije klima uređaja, jer nećete imati potrebu da ga upalite.

razne tende


Estetika


Kao što je već spomenuto, pruža vam se širok odabir dezena kada je u pitanju tenda. To vam omogućava da iskombinujete korisno i lepo. Ako stavite tendu na terasu, letnjikovac ili iznad dela dvorišta pomoću stubova, svakako ćete moći da je kombinujete sa vašim stolom, stolicama, ljuljaškom ili jastucima. Ukoliko imate određenu ideju za uređenje vašeg dvorišta i bašte naručivanjem tende po vašim zahtevima sigurno ćete doći do željenog izgleda.

tenda u bašti


Održavanje tende


Iako su tende dobro učvršene i napravljene od izdrživih materijala, u nekim situacijama ipak morate da reagujete kako bi vam duže trajale. Preporučljivo je da skupite i pokrijete folijom tendu tokom zime, ukoliko pada jaka kiša i duva jak vetar.

tenda u ulazu


Tenda je praktičan način da sebi ulepšate vrele letnje dane.


PODELI OVAJ POST

Preporučujemo da pogledaš i: