Kako na jednostavan način osvežite izgled doma?
Mnogi ljudi vole svoje navike, različite rituale i rutine, poput jutarnje kafe na terasi uz dnevne novine. Koliko god voleli naš miran i donekle predvidljiv život, ponekad nam je potrebna novima. Nekada sa promenama u poslovnom ili privatnom aspektu našeg života dolazi do potrebe da se promeni izgled doma. Ljudima ponekad dosadi svakodnevnica a da toga nisu ni svesni, pa postanu nezdovoljni sobom i okruženjem. Mala osveženja i promena ustaljenog može doprineti tome da se osećate mnogo bolje.


Nema potrebe za radikalnim promenama


Kao što žene ponekad imaju potrebu da promene boju kose, muškarci svoj stil oblačenja, deca mobilne telefone, tako je ponekad i domu potrebno osveženje. S obzirom da se radi o vašem domu, čiji svaki kutak vrlo dobro znate, čak i najmanje promene će promeniti vaše viđenje prostorije. 


Samo kada biste promenili raspored nameštaja dobili biste apsolutno novu sobu. Trebalo bi vam neko vreme da se naviknete na nov izgled, ali nakon toga biste se zapitali zašto to niste uradili ranije. Možda biste promenom redosleda dobili na prostoru ili učinili da soba izgleda komfornije i prijatnije. Recimo da imate žute sijalice i zamenite ih belima opet biste dobili drugačiju notu sobe i nestala bi prigušenost žutog odsjaja.

Ukoliko vam je do malo novijeg izgleda, stari nameštaj, ramove i vrata uvek možete prefarbati u boju koja vam se slaže uz ostatak sobe. Na taj način, vrlo malo ste uložili vašeg novca, truda i vremena, a dobili ste fenomenalne rezultate. Čak i promena fotografije ili dodavanje ogledala na zidu može dodatno osvežiti izgled doma. 

Šta može bolje da osveži sobu i unese živopisnost u istu od svežeg cveća? Uz to, možete, na primer, da unesete staro bure ili gajbicu koju ćete išmirglati i prelakirati i iskoristiti kao savšeno mesto za vaše nove saksije. Cveće predstavlja simbol zdravlja i života i sigurno će vam prijati prolećni miris u vašem dnevnom boravku.


Ponekad sortiranje novina, rasklanjanje obuće, jakni i premeštanje začina takođe utiče na drugačiji doživljaj doma. Osim boljeg funkcionisanja i organizovanosti, dodatno utičete na sopstvenu pedantnost i bolje korišćenje prostora.

 Zamislite samo kada biste, svaki put kada pogledate ka frižideru ili vašem radnom stolu videli crtež svog deteta. Sigurno ne postoji bolji ukras od onog koji je napravio vaš mališan sa posebnom pažnjom i puno ljubavi, lično za vas.


Odvažnije promene


Nekada vam odgovara postojeća postava vašeg doma, već ste rasporedili sve kako vam odgovara, ali biste rado nabavili nešto novo. U tim situacijama je najbitnije da sami shvatite šta vam nedostaje da upotpunite sliku. Možda biste ipak okrečili sobu, ili zalepili tapete samo na jedan zid. Možda biste ipak da nabavite druge zavese ili nekoliko manjih tepiha, a možda vam prosto nedostaje još jedan noćni stočić. Ponekad je reč o sitnim ukrasima ili suvenirima kojima biste rado popunili stolove, vitrine ili komode.


Nekada su male promene u domu ono što predstavlja velike promene u našem životu.


PODELI OVAJ POST

Preporučujemo da pogledaš i: