Uređenje malih kuća
Proces uređenja doma zahtevan je posao. Dugo traje i traži strpljenje i posvećenost. Pre nego što se upustite u tu avanturu bitno je da napravite uslovni plan. Odakle ćete krenuti, šta je potrebno uradti i na kraju šta želite da postignete celokupnim procesom. Iznenadni procesi i radnje uvek su mogući, te se ne treba plana striktno pridržavati ali će vam svakako pomoći kao orijentir. Na kraju, pomoći će i da vidite koliko će vaš novčanik da trpi. 

Važno je razgraničiti da nije isto uređivati stan ili kući. Kuća zahteva više vremena, bez obzira da li je u pitanju mala ili velika i prostrana. Svakako je uređenje velikih kuća komplikovanije, ali i male kuće umeju biti zahtevne.  Male kuće se često posmatraju kao stanovi ali na više nivoa. 

dnevna soba


Ne zaboravite na ekterijer


Ono što jeste ključna razlika jeste da prilikom uređenja kuća imate i eksterijer, a ne samo enterijer kao što je slučaj sa stanovima. S tim u vezi prilikom uklapanja i planiranja morate povesti računa i o tome.  Eksterijer je važan jer to jeste prva slika vašeg doma. Često se dešava da se on zapostavlja. A sve što treba da uradite jeste da ga održavate urednim. Malo više računa o dolaznom putu, travi i rasveti. Sve ostalo su dodaci koje možete ubacivati vremenom. 

dvorište


Svetlim bojama otvorite prostor


Kada je reč o enterijeru uređujete ga po svom nahođenju. Pošto ste malo ograničeni dimenzijama gledajte da to nadomestite bojama kao što su bela i oker kojima ćete okrečiti zidove u dnevnoj sobi.  Skloni smo trpanju nepotrebnih stvari posebno nameštaja. Bilo da je reč o nostalgiji ili što mislimo da će nam nekada zatrebati. Prostorije uređujete tako da sadrže samo osnovne stvari koje su vam zaista neophodne. 

rasveta


Koristite što više drveta jer se time približava duh prirode, a to je uvek lepo, a i zdravo.  Održavajte kontinuitet u stilu. Ako ste se odlučili za skandinavski stil držite ga se u svim prostorijama. Kupatilo treba da bude oaza mira, a ne skladište.  To se odnosi i na spavaće sobe. 

hodnik

Ne zaboravite na hodnik i stepenice


Ne zaboravite na stepenice. Važan noseći element. Ukrasite ih. Unećete malo promene samo jednim detaljom. Slično se odnosi i na hodnik. Prva prostorija vašeg doma koju neko vidi. Treba da odiše gostoprimstvo. Mali cipelarnik, vaza sa cvećem i malo ogledalo sasvim su dovoljni ukoliko je prostor malih dimenzija.

stepenice


Često će se dešavati da odstupite od prvobitne ideje od koje ste krenuli. Dešava se, ne paničite, to je sve proces.  Važno je da uživate dok uređujete svoj dom. Uređenje doma jeste igra i maštanje. 


PODELI OVAJ POST

Preporučujemo da pogledaš i: