Velike sofisticirane vaze

Velike spfisticirane vaze
Niko nije rekao da je uređenje stana lak posao. Štaviše, zahteva vreme i posvećenost, ali i dobar plan i organizaciju. Po nekom nepisanom pravilu uglavnom se sa uređenjem i dekoracijom kreće od dnevne sobe, potom je na tapeti kuhinja, spavaća soba, a kupatilo se uvek ostavlja za sam kraj. 


Dnevne sobe obično, najprostranije sobe u domu i traže puno vremena za uređivanje. Pune su detalja i ukrasa koje treba uklopiti sa ostatkom enterijera. Ali se prvo kreće sa velikim komadima nameštaja poput garnitura i fotelja koje su sastavni deo svakog dnevniog boravka, potom na red stižu stolice i stolovi, tepih i zavese i naravno, nezaobilazna rasveta. Kada ste završili sa tim onda se možete posvetiti detaljima koji krase glavne eksponate vašeg dnevnog boravka. 


Vaze na stolu u dnevnoj sobi


Među zanimljivim detaljima koje valja pomenuti jesu vaze. Vaze za sveće su oduvek krasile stolove bilo u kuhinji, trpezariji ili dnevnom boravku. U nekim stanovima vaze se mogu naći i u hodnicima ako ima dovoljno prostora.  

vaza


Velike sofisticirane vaze sa zlatnom ivicom


Velike sofisticirane vaze imaju dugu tradiciju, te su se mogle videti još i na dvorovima velikana. Bile su ručno pravljene, dizajnirane, specijalno za njih. Pokazivale su moć jedne kuće. Oivične zlatnom bojom simbolizovale su skup dodatak koji unosi luksuz i eleganciju. Vremenom je krenula njihova masovna proizvodnja. 

vaza u dnevnoj sobi


Jednobojne keramičke, staklne vaze 


Bile su keramičke, valjkastog oblika sa ručkama sa strane. Podsećale su na bokale, ali se vremenom i to menjalo, tako da je danas izbor ogroman: od malih i velikih do ovalnih, pravougaonih. Pored keramičkih koje su najpopularnije, imamo i vaze pravljene od stakakla, ali i od plastike. Staklne vaze se posebno ističu zbog prozornosti koju staklo kao materijal ima. Mogu biti jednobojne ili kombinacija boja. 

vaza za cvece


Sveže cveće u velikoj vazi samo može da ulepša izgled vaše prostorije. Velike se uglavnom nalaze u dnevnom boravku, dok su manje ili srednje predviđene za kuhinje. 


Napravite sami svoju vazu


Ako želite da imate autentičnu vazu, možete kupiti golo napravljenu, a potom je sami dekorisati po želji. Dekupaž spada u bolje i originalnije tehnike za dekoraciju. U samo nekoliko koraka možete dobiti vazu po meri i želji.

cvece i vaza


PODELI OVAJ POST

Preporučujemo da pogledaš i: