Tapete u spavaćoj sobi

Tapete u spavaćoj sob
Spremate se da renovirate spavaću sobu, ali ne znate odakle da počnete. Pre početka ovog procesa trebalo bi da napravite neki okvirni plan koji će vam biti neka vrsta vodilje. Pitanje koje se ovde nameće jeste šta vi želite da postignete tim renoviranjem i koliko « daleko » želite da idete sa tim promenama. 


Bela, oker i nežne nijanse za zidove 


Spavaća soba jeste prostor koji bi trebalo da odiše mirom i spokojstvom. Najbolji način da se to ostvari jeste odabirom nežnih boja za zidove. Tu se pre svega misli na belu boju, oker i braon ali svetlijih nijansa. Druga stvar jeste minimalistički stil, poznatiji kao skandinavski stil. Njime se stvara jedinstvenost. Soba ne bi trebalo da ima previše komada nameštaja. Naprotiv, prostor mora da diše. Birajte plakare koji nisu glomazni i koji imaju klizna vrata. Jedan krevet i malo noćni stočić, lampa i nežna neonka. 


Tapete se lako stavljaju i održavaju 


U poslednjih nekoliko godina tapete postaju neizostavni detalj svakog doma. Tapete se uglavnom postavljaju u kuhinjama, ali se primena širi, te ih sada možete sve više videti i u spavaćim sobama. Prednost tapeta jeste u tome što se lako skidaju, a još lakše održavaju. Oni koji su se odlučili za njih ističu da su im tapete smanjile posao oko krečenja. Ukoliko vam se ne dopada boja, a niste u prilici da promenite boju, tapete stižu kao spas. 


Jednobojne ili tapete sa detaljima 


Jednobojne ili sa dezenom tapete su odličan način da osvežite zidove svojih prostorija. U zavisnosti od prostorije gde ih želite postaviti shodno tome i možete naći adekvatan dezen. Za spavaće sobe se preporučuju neke jednobojne ili krajnje jednostavne tapete sa nekim neupadljivim detaljima – bele ili plave. 


Kada je reč o njihovom postavljanju, celu sobu možete obložiti ili pak samo jedan zid. Prema rečima stručnjaka dovoljno je da jedan zid obložite tapetama pa da vaša soba dobije potpuno drugačiji izgled. Gledajte da to bude u skladu sa ostatkom stila koji preovladava u sobi. 

Spavaća soba je vaša oaza mira. Zato je uredite tako da zaista bude mesto odmora i uživanja. Ne žurite. Uređenje sobe treba da bude uživanje i izazov, a ne noćna mora. 


PODELI OVAJ POST

Preporučujemo da pogledaš i: