Zidne boje koje svetle u mraku

Zidne boje koje svetle u mraku
Spavaća soba mesto je u domu koje treba urediti tako da pruža mir i spokoj.  Glavni element u ovoj prostoriji jeste krevet. To ne znači da treba zaboraviti na detalje, jer upravo ti detalji upotpunjuju naš enterijer. 


Plava i siva za spokoj i mir


Prema rečima stručnjaka zidovi vaše spavaće sobe bi trebalo da budu plavi ili nežno sivi. To su boje koje asociraju na mir i unose spokoj.  To ne znači da se treba toga držati ko pijan plota. Dozvoljena su odstupanja. Birate one boje koje vama odgovaraju, a uklapaju se sa ostatkom enterijera. Gledajte da spavaću sobu maksimalno rasteretite. Krevet, noćni stočić, lampa, ormar sasvim su dovoljni. 


Zidne boje koje svetle u mraku


Kada je reč o bojama za zidove, novina jeste da su se pojavile boje koje svetle u mraku. U pitanju su boje koje reaguju na belu i UV svetla. Imaju osobinu da tu energiju apsorbuju i reflektuju u narednih 5 sati. 

zidne boje


Od lokala do spavaćih i dečijih soba


Primena boja je sve veća te se ne moraju nužno koristiti za spavaće sobe, štaviše ima ih sve više u javnim lokalima,  za osvetljavanje rubova stepeništa, ali u dečijim sobama. Deci je to zanimljivo. Zamislite samo kada umesto klasičnog zida u plavom imaju zvezdano nebo koje svetli. Pa, ko to ne bi voleo?


Kreirate svoj mural i dizajn


Bojama koje svetle u mraku možete oslikati čitave murale i pretvoriti sobu u mali umetnički studio. Igrajući se sa njima možete stvoriti svoju sliku ili dizajn kojom ćete samo dodatno učvrstiti već postojeću temu i stvoriti novu, zanimljiviju. Među tim bojama fluorescentna se najviše koristi jer je odlična za kreiranje novog dizajna koji će oduševiti ne samo vaše ukućane već i goste. 


Ono što ih posebno odvaja od ostalih jeste što svetle samo noću, tako da preko dana možete imati stari dizajn, a noću nešto sasvim drugačije. Time dobijate dva u jedan. 

Zidne boje u mraku učiniće vašu sobu unikatnom, jedinstvenom i svakako drugačijom.


PODELI OVAJ POST

Preporučujemo da pogledaš i: