Šank od drveta

Šank od drveta
Nameštaj pravljen od drveta sve više dominira prilikom uređivanja enterijera. Upravo zato što je drvo, prirodni material koji unosi toplinu u dom. I dok se nekada koristio samo za eksterijere, danas podjednako dominira i u enterijeru. A posebno tokom hladnijih dana zato što vizuelno pruža osećaj da je celokupni enterijer ušuškan i zaštićen od vetra i hladnoće.  


Šank


Drvo za prirodni izgled


Ako ste mislili da se drvo isključivo može koristit za uređivanje dnevnog boravka, prevarili ste se. Može se kombinovati i koristiti za uređenje kuhinje i u kupatila. U poslednjih nekoliko godina primećujemo da se pločice sa drvenom teksturom sve više koriste kao podna površinma u kuhinjama. Drvo je odličan izbor ukoliko želite da naglasite prirodni izgled. To ne znači da celokupna prostorija treba da bude obložena drvetom. Dovoljno je da jedan element bude od punog drveta pa da prostorija izgleda drugačije. 


Šank od drveta


Šank od drveta – novitet na dizajnerskoj sceni


Kada je reč o kuhinji, jedan od noviteta u svetu dizajna jeste šank od drveta. Ovaj lep i zanimljiv element se lako postavlja i još lakše uklanja. Šank je pravo rešenje za male stanove jer njegovom ugradnjom dobijate na prostoru. On zamenjuje sto i radnu površinu. Stabilnija varijanta je ugrađen zidni šank koji je obložen punim drvetom. Dobićete funkionalan, lep i estetski element. 

Možete se igrati i kombinovati nekoliko različitih vrsta drveta. Neka vam radna površina ili taj gornji deo bude od iverice, a donji deo od medijapana. Šank od drveta je i odlično rešenje ako ste ljubitelj rustičnog stila. Ukoliko ste odlučili da šank bude urađen od teskture oraha neka onda zid u kuhinji bude u krem boji ili nekim nežnim nijansama. 


Šank od drveta


Prema rečima dekoratera birajte svetlije nijanse drveta, poput bele i bež jer su to prirodne boje drveta i njime ćete uneti prirodni izgled u vašu kuhinju. Ovo se posebno odnosi na stanove malih kvadratura jer svetlije boje otvaraju prostor. 


Jedinstven i originalan 

Moć drveta je i u tome što zadržava prvobitne šare i posle obrade. To su takozvane fleke ili neravnine koje ga dodatno čine zanimljivim i originalnim materijalom. Da je drvo jedinstven material govori i činjenica da je on nenametljiv svojom pojavom ali da upravo zbog te svoje originalnosti dolazi do izražaja. 


Šank od drveta


Nameštaj od drveta ne opterećuje prostor već pomaže da i drugi detalji dođu do izražaja. Iako se drvo i njegova upotreba vezuju za uređenje malih stanova u minimalističkom stilu, njegova primena je i te kako moguća.


PODELI OVAJ POST

Preporučujemo da pogledaš i: