Najmodernije slavine za kuhinju

Najmodernije slavine za kuhinju
Uređenje kuhinje jeste izazov ne samo u funkcionalnom smislu već i u vizuelnom. Zato svaki detalj igra važnu ulogu u tome, pa tako i slavine i sudopere. One će dati poseban i svakako drugačiji izgled kuhinji. 

kuhinja


Do pre nekoliko godina slavine uz sudopere bile su dostupne samo u jednom materijalu i boji, uglavnom je to bila neka srebrna boja ili siva sa nekim odsjajem. Međutim, kako se sve menja iz godine u godinu tako se povećao izbor bora i materijala od kojih se prave ovi kuhinjskih elementi. Na ovaj način povećava se mogućnost kombinovanja sa ostatkom enterijera. 

slavina u kuhinji


Koji su najučestaliji materijali od kojih se prave slavine?


Na prvom mestu to je plemeniti čelik. Potom mleveni kamen koji se lako može uklopiti sa drugim elementima u kuhinji zbog širokog spektra boja. 

Za sofisticiraniji izgled preporučuju se nove geometrijske skulpturalne sudopere koje se mogu praviti u različitim oblicima. Klasične sudopere sa slavinom su uglavnom okrugle ili pravougaone koje imaju jedno ili dva korit. 


Slavine u različitim bojama i oblicima


Slavine su uglavnom izrađene od inoksa s obzirom da je to materijal koji ne zahteva preterano održavanje. Što se tiče boje i oblika lako se mogu uklopiti sa celom kuhinjom. Izbor slavina danas je znatno veći te imate na raspologanju jednoručne ili dvoručne slavine koje mogu čak imati i tuš na izvlačenje sa fleksibilnim vratima. 

sudopera u kuhinji


Mesto slavine u kuhinji


Mesto slavine u kuhinji je uglavnom iznad sudopere, na taj način se oslobođa prostor u sudoperi. Savremene slavine mogu se montirati na zidu ili radnoj površini.  Tako se moderne slavine ugrađuju sa LED rasvetom koja je u boji.  

slavine u kuhinji

Slavine su danas prave umetničke instalacije, jer unose eleganciju svojim oblikom i dizajnom. 


PODELI OVAJ POST

Preporučujemo da pogledaš i: