Staklene terase
U vašem domu vam je svetslost najbitnija. Pijete jutarnju kafu zavaljeni u stolicu. Prozor vam je širom otvoren. Na terasi ste. Staklene terase idealne su za ovakva jutra. Ovaj kutak biće vam omiljen i u večernjim satima. Treba pustiti maštu na volju.


Staklo sa svih strana


Terasa natkrivena staklom pružiće vam jedinstven pogled, a izgledaće moderno i luksuzno. Nekoliko fotelja i dvosed od pletenog drveta i mekani jastuci na terasi. U centru postavljen mali sto. Opremite vašu staklenu terasu cvećem ili drugim biljkama i ulepšajte još više ovaj kutak. Ako gledate na travnjak, ovo će biti vaš kutak mira, jer, kako kažu – zeleno smiruje.


Kutak za čitanje


Imate malu natkrivenu terasu u stanu. Od nje vrlo lako možete da napravite idealan kutak za čitanje. Sa jedne strane  postavite drvenu klupu sa policom za knjige, a gornji deo obložite mekanim dušekom i jastucima. Iznad vas uvek možete da instalirate nekoliko pregrada koje možete da dekorišete. Neke od ideja su saksije sa niskim rastinjem. Kraj prozora možete da postavite nešto nalik stolu kako bi, dok čitate, imali gde da ostavite grickalice ili neki napitak.


Staklena terasa – trpezarija


Ovaj prostor ne mora biti samo kutak za opuštanje. Može biti i vaša mini trpezarija. Pored prozora stavite sto, sa strane dve do tri stolice (zavisi od veličine terase) i vazu sa cvećem na sto. Biljke poput paprati i adama uvek dodatno ulepšaju prostor. Na ovakvoj terasi uvek možete imati i komodu s jedne strane zida. 


Zastakljena terasa kao mini-bar


Staklena terasa može biti i vaš lični kućni mini-bar. Duž prozora postavite drveni ploču, a pored nekoliko barskih stolica. Ovaj kutak vam pored mesta za piće u toku dana može poslužiti i kao radni ambijent. Postavite roletne, tako će vam, u zavisnosti od situacije, biti lakše da napravite onakav ambijent kakav vam odgovara.


Mesto za odmor


Staklena terasa ujedno je i mesto za odmor. Ovo može biti zasebna prostorija u vašem stanu. Stavite nekoliko lejzi begova i uživajte u odmoru. Imaćete dovoljno mesta da se opružite, a samim tim i mesta da stavite neki manji ormar ili komodu. 


Staklene ograde za terase daju bezbroj mogućnosti. U zavisnosti od toga koliko volite svetlost, ona će vam biti jedan od omiljenih kutaka u vašem domu.


PODELI OVAJ POST

Preporučujemo da pogledaš i: