Police za vino

Police za vino
Police za vino pored čuvanja ovog pića, mogu biti zanimljiv dekorativni element. Uglavnom se mogu videti u kuhinji ili trpezariji, u stanovima velikih dimenzija. Njihovim postavljanjem se može ostvariti i umetnički efekak. 


Police za vino – umetnička dela


Stalci namenjeni pre svega odlaganju boca ovog napitka danas se prave tako da predstavljaju prava umetnička dela. Tako svi ljubitelji ovog pića mogu imati svoju malu vinoteku. 

Ukoliko živite u malom stanu, preporučuju se moderni i rustični stalci za vino koji se uglavnom prave od drveta ili metala. Najpraktičniji modeli su zidni stalci jer dobijate na prostoru i pritom izgledaju fenomenalno a uglavnom se prave od inoxa. 

Police za vino


Izbor je veliki te se možete birati između ručno rađenih polica za vino ili stalaka koji su deo serijske proizvodnje. 


Detalj kojim upotpunjuju trpezariju i kuhinju 


Pored funckionalne strane koju poseduju, imaju tu estetsku stranu jer upotpunjuju prostor vaše kuhinje ili trpezarije. Police za vinu mogu biti postavljene u uglu, vertikalno ili horizontalno, a mogu biti i ugrađene na najveći zid prostorije. Prilikom ređanja vina vodite računa. Uglavnom  se ređaju vodoravno ukoliko je zatvarač od plute kako ne bi došlo do propuštanja vazduha. Boce sa sintetičkim poklopcem ređaju se suprotno dakle horizontalno. U poslednjih nekoliko godina javio se trend ređanja boca pod uglom tako da zatvarač podjedanko bude izložen i vazduhu i vinu. 

Police za vino


Modularne police za vino za prave kolekcionare 


Ukoliko ste vrsni kolekcionar vina čija kolekcija konstantno raste onda su pravo rešenje modularne police za vino. Jedinstveni modeli koji se uklapaju kako u moderan tako i u tradicionalan enterijer. Podne police za vino jesu zanimljiv detalj. Mogu se dizajnirati od drveta sa žičanim policama. 

Police


Police za vino u obliku frižidera


Na tržištu se takođe mogu naći i takozvani frižideri za vino koji imaju oblik polica, jesu glomazniji ali su prava klasika. I naravno, uvek možete napraviti sami svoju policu za vino, različitih oblika prilagođenu ostatku enterijera. Na ovaj način dobićete originalni detalj. 

vino


PODELI OVAJ POST

Preporučujemo da pogledaš i: