Ukrasni detalji u kuhinji

Ukrasni detalji u kuhinji
Moderne, rustične, romantične, skandinavske, klasične, obične, male, velike kuhinje – svaka na svoj način je drugačija je i izdvaja se po nečemu. Tu neku specifičnost pružaju joj sitni detalji, naizgled nebitni, a u stvari suštinski bitan i neizostavni deo koji upotpunjuje mesto koje je srce svakog doma. 

kuhinja


Kredenci


Kredenci su jako korisna i praktična stvar u kojoj se odlažu sve one sitnice koje ne želimo da odbacimo jer će nam nekada možda i poslužiti. To je set tanjira koji ste dobili za neki rođendan, venčanje i slično. Tu možete smestiti višak šolja, čaša ali i drugo posuđe koje se ne koristi svakodnevno. Boja kredenca zavisiće od stila koji dominira u kuhinji. Ukoliko ste ljubitelj minimalizma, kredenci mogu biti bele boje, ali možete ih prefarbati u neku nežnu boju, a da ručice budu jarkih boja. Ako ste zaljubljeni u retro dezen onda bi kredenci trebalo da budu od drveta. 

ukrasni detalji u kuhinji


Otvorene police


Jedan od poslednjih trendova kada je reč o uređenju kuhinja jesu otvorene police i kuhinje bez visećih delova. Ovim detaljima vizuelno ćete proširiti prostor i uneti svetlost. Ne morate da rasturate postojeće prosto iskoristite prazni zid. Ono što ih čini tako popularnim jeste mogućnost lakog nameštanja i postavljanja u više stilova. Druga opcija je da uklonite vrata sa zadnje strane visećih elemenata i tako zadnju stranu ofarbate. Treći način jeste da postavite LED svetla baš ispod tih visećih detalja. 

ukrasni detalji


Pločice


Svoju kuhinju možete učiniti lepšom i drugačijom ukoliko promenite izgled postojećih pločica. Postavite pločice u metal bojama između gornjih i donjih kuhinjish elemenata. Metalih boja uvek privlači pažnju, a vašu kuhinju će učiniti zanimljivom i drugačijom.


Crna boja 


Za hrabre i smele preporučujemo crnu boju kojom mogu promeniti izgled svoje kuhinje za 360 stepeni. Upadljiva boja, smela i odlična za pozadinu. Crnom bojom možete prefarbati vrata visećim elementima . Sa druge strane možete crnom bojom obojiti pozadinu otvorene police.  Dobićete unikatni izgled. 

detalji u kuhinji


Ako vam je dosadio dosadašnji izgled kuhinje, nemojte se plašiti promena. Krenite upravo od ovih malih detalja, promene boje kredenca ili pločica. Lepše i prijatnije uređena kuhinja će automatski postati mesto u kojem vam neće biti teško kao pre da kuvate, jer ćete sada uživati u prizoru i prelepim ukusima u isto vreme. Promene uvek prijaju, svetlije boje i više osvetljenosti uz malu količinu dekora i vaša kuhinja može da izgleda savršeno.


PODELI OVAJ POST

Preporučujemo da pogledaš i: