Tapete za dnevni boravak

Tapete za dnevni boravak
Jedan od načina da učinite vaš dnevni boravak zanimljivim jeste da obložite zidove tapetama. Prema rečima dizajnera one su povoljno, lako i brzo rešenje za sve one koji žele da u što kraćem roku promene izgled svog dnevnog boravka.  Ranije su bile izuzetno cenjene, da bi došao period kada je njihova popularnost osetno opala, da bi se pre nekoliko godina opet vratile u centar pažnje. 


Nekada su se samo mogle videti u dnevnom boravku


U tom nekom prvom periodu kada su baš bile u modi, isključivo su se postavljale preko cele zidne površine. Danas nema pravila. Ne morate ih nužno lepiti na zidove. Možete se malo poigrati pa oblepiti samo jedan deo zida ili neku rustičnu policu. Sve zavisi od toga šta želite da naglasite i šta želite da postignete u svom domu. 


Veliki izbor tapeta za dnevne boravke


Izbor tapeta je veliki, tako da ćete moći da eskperimentišete i igrate sa njima. Ovom metodom možete dobiti potpuno originalan enterijer. Najbolji način da ostvarite unikatan dizajn jeste kombinovanjem kontrasnih boja, različite teksture i materijale. Plus, nisu nužno vezane za dnevne salone, već svoju primenu imaju i u kuhinji, pa i u kupatilu. 


Tapete za dnevni boravak


Zahvaljujući velikom izboru materijala, kombinacija, šara, dezena, moći ćete da birate i tražite onaj koji će se uklopiti sa ostatkom enterijera na najbolji način. 


Tapete za dnevni boravak


Ono što je najvažnije, tapete možete iskoristiti da upotpunite i samo jedan deo u dnevnoj sobi poput unutrašnjosti polica ili radnog prostora. Videćete da će soba dobiti jedan potpuno drugačiji pečat. 


Tapete na pruge za opuštenost


Ako želite da ostvarite osećaj opuštenosti i relaksacije onda su tapete na pruge u plavim ili crvenim nijansama pravo rešenje. Ovom spisku mogu se dodati i tapete u kombinaciji sivo-žuto-zelenih tonova. 


Jarke boje za smele i buntovne


Za ljubitelje buntovnog stila preporučuju se široke pruge u jarkim bojama. Ta kombinacija daće prostoru ton smelosti i nekonvencionalnosti. 


Tapete


Tapete sa životinjskim printom


Za one smelije tu su i tapete sa životinjskim printom, koje se uglavnom vezuju samo za sobe mališana. Mogu se postaviti i u dnevnom boravku ukoliko se kombinuju sa nekim suptilnijim ptičicama i leptirima. Ne možete da se odlučite za samo jedan dezen, ukombinujte dva. Dobićete neobičan izgled ali jedinstven. 


Tapete za dnevni boravak


Crno-bele tapete  za klasični stil


Crno-bele pruge ili monohromatski obrazac tapeta je za ljubitelje klasičnog stila. Crno-bela kombinacija je sama po sebi klasika koja nikada ne izlazi iz mode, sa kojom nikada nećete pogrešiti. 


Tapete sa horizontalnim prugama za male dnevne sobe


Ukoliko je vaš dnevni boravak mali, opredelite se za tapete sa horizontalnim prugama. Neka budu neutralnih boja sa malo sjaja. Na ovaj način soba će vizuelno delovati prostranije i osunčanije, svetlije. 


Bilo koji dezen da izaberete nećete pogrešiti. Tapete su detalji kojim ćete upotpuniti svoj dnevni boravak i učiniti ga drugačijim i originalnim i to u samo nekoliko koraka.


PODELI OVAJ POST

Preporučujemo da pogledaš i: