Staklene ograde za terase

Staklene ograde za terase
Terase su možda i omiljeni deo kuće kada dođe proleće, a sa njim i prvi topliji dani. One nam omogućavaju da uhvatimo svežinu sunčanog dana bez napuštanja našeg doma. Većinu svog slobodnog vremena ljudi vole da provode na terasi čitajući knjigu, ispijajući kafu ili se opuštaju na neki drugi način. S obzirom da terasa predstavlja mesto gde volite da uživate u svom miru, veoma je bitno da i ona bude urađena po vašem ukusu.


Različite vrste stakla


U zavisnosti od vaše ideje za uređenje terase možete dobiti staklenu ogradu od kaljenog, laminiranog, savijenog, matiranog i bojenog stakla. Ova stakla se međusobno razlikuju po proizvodnji, kao i po jačim i slabijim osobinama.


Na primer, laminiralno, poznato i kao lepljeno, staklo se sastoji od dva ili više slojeva stakla koja su spojena pod jakim pritiskom i između svakog sloja se nalazi sigurnosna folija koja prilikom loma drži staklo u celini. Kaljeno staklo ispunjava sve sigurnosne i estetske zahteve, međutim, u slučaju loma raspršiće se u hiljade sitnih delova. Takođe, postoje i stopstol stakla koja kontrolišu prodor energije i zračenja u vaš dom. Isto tako mogu da zadržavaju toplotu zimi i sprečavaju pregrevanje leti.


Ukus i stil


Ukoliko želite da vaša terasa ima moderan, ekskluzivan i nesvakidašnji izgled staklene ograde za terase su nezaobilazan detalj. U potpunosti osvežavaju izgled vaše terse. Bilo prozirno ili obojeno, staklo će učini da vaša terasa izgleda prostranjenije nego što bi to učinila ograda bilo kog drugog materijala. Ukoliko imate cveće na terasi ono će joj pružiti dodatan sjaj, jer će, zahvaljujući staklenim ogradama, lakše dobijati sunčevu svetlost koja mu je neophodna za rast.


Održavanje staklenih ograda


Još jedna dobra strana ovih ograda jeste ta što su lake za održavanje. Dovoljno je da ih prebrišete sredstvom za čišćenje stakla koje i inače koristite. Potrudite se da nabavite odgovarajuću krpu kako vam staklo ne bi ostalo muzgavo i da na taj način sebi umanjite lepotu prizora.


Staklene ograde za terasu su dobitna kombinacija vaših zahteva i potreba.


PODELI OVAJ POST

Preporučujemo da pogledaš i: