Trpezarijska ugaona garnitura

Trpezarijska ugaona garnitura
Trpezarija je onaj kutak u domu gde se okuplja cela porodica sa gostima uz ukusan obrok. Ona je sklop više elemenata. Sto i stolice kao centralni i važni detalji ove prostorije u kombinaciji sa drugim komadima nameštaja koji samo upotpunjuju trpezariju pružajući joj toplinu i opuštenost. 


Ugaone garniture štede prostor


Ukoliko ste mislili da je mesto ugaonim garniturama samo u dnevnom boravku, preverali ste. Ovaj komad nameštaj svoje mesto pronašao je u trpezariji. Ugaone garniture postavljaju se tamo gde ima dovoljno prostora za neki veći trpezarijski sto. Njihovim postavljanjem štedite prostor, jer dobijate više prostora od jednostavnih stolica, zato što ćete uvek moći da smestite više ljudi nego za običan trpezarijski sto gde su mesta ograničena brojem stolica. Samim tim imaćete slobodan i prohodan prolaz, što je posebno važno u stanovima malih kvadratura. 


Trpezarijska ugaona garnitura


Drvo, aluminijum, kovano gvožđe


Sam naziv ukazuje da se mogu postaviti u ugao, ali i ne moraju. Funkcionalne su, imaju prijatan izgled i često se njima odvaja prostor trpezarije i kuhinje od dnevnog boravka. Trpezarijske ugaone garniture se mogu praviti od drveta, aluminjuma, kovanog gvožđa, s tim što je taj ugaoni deo u većini slučajeva tapaciran kako bi bio udoban, ali naravno i estetski primamnjiv. 


Trpezarijska ugaona garnitura


Ugaone garniture za trpezariju mogu biti klasične ili moderne, a za koji model ćete se odlučiti opet zavisi od stila vaše trpezarije i njenog enterijera. Prošle godine dominirao je pliš, dok je među bojama dominirala zelena boja. 


Različiti oblici garnitura


Kada je reč o obliku, najpopularnije su garniture L oblika jer su komforne i na neki način tim oblikom odvoje prostoriju. Tu je i oblik slova U. Kod garnitura ovog oblika postoje simetrični detalji. Imamo i dugačke sekcione garniture koje su idealne kod uskih površina kao što je trpezarija. Ovaj model stvara izvanredan ambijent i dovoljno prostora za sedenje. 


Ugaona garnituraKlasični modeli sa jarkim detaljima


Ukoliko je vaša trpezarija u klasičnom stilu, gde su zidovi neutralnih nijansa, ugaona garnitura može biti u nekoj jačoj boji, ali da ide uz sto i ostatak nameštaja u trpezariji. Ugaone garniture za trpezariju možete upotpuniti velikim i glomaznim jastucima ili šarenim i jedinstvenim prekrivačima. 


Trpezarijska ugaona garnitura


Trpezarija je uvek neki produženi deo dnevnog boravka, most koji ga spaja sa kuhinjom. Zato je važno da i ona bude adekvatno uređena u kombinaciji sa ostatkom enterijera. 


Trpezarijske ugaone garniture jesu najbolji način da se uštedi na prostoru, ali da se prostor ujedno uplemeni i upotpuni. 


PODELI OVAJ POST

Preporučujemo da pogledaš i: